/ 01 Jan

Wat zijn de populairste kindertablets

De populariteit van kindertablets is voor kinderen natuurlijk anders dan voor ouders. Ouders denken meer aan veiligheid en toegankelijkheid en kinderen aan filmpjes en spelletjes. Kinderen slepen de tablet met zich mee, laten deze vallen, stoten ergens tegenaan. Terwijl ouders juist willen dat kindjes netjes blijven zitten als de tablet aan is.

Er zijn over het algemeen wel kindertablets die betere functies hebben dan andere tablets, waarover zowel ouders als kinderen heel tevreden zijn. Deze kenmerken helpen jou om de beste voor jou en jouw kindje te kopen, en minder te kijken welke kindertablet het populairste is.

Welke functies zijn belangrijk?

Wil jij dat er een timer op zit, die aangeeft wanneer de tijd om te spelen en te kijken om is, waardoor jij niet de vervelende ouder bent, maar de tablet gewoon uitgaat, na een door jou ingestelde tijd.

Voor geprogrammeerde profielen zijn ook erg handig. Je kan de kindertablet dan voor iedereen apart instellen. Voor een jonger kindje, voor een ouder kindje, of voor jezelf.

Het is ook wel fijn als jij de surfinstellingen kan beheren en dus bepaalt of jouw kind iets kan zien of niet. Je hebt er dan weinig omkijken meer naar.

Wil je het toch even controleren, dan zijn er kindertablets met een controlemodus, waarmee jij precies kan zien wat jouw kind allemaal online heeft gedaan.

Robuust en veilig

Jij wil natuurlijk ook dat de kindertablet in kinderhandjes niet meteen kapotgaat. Er zijn kindertablets die al een bumperhoes hebben, dit is een dikke, zachte kunststof rand, die de tablet beschermt, wanneer deze valt of ergens tegenaan stoot. Je kan deze ook los aanschaffen.

Schermbescherming is ook wel wenselijk. Anders komen er snel krassen en vuiligheid op. Dit zit er meestal ook wel standaard op, maar je kan er altijd wat extra bescherming aan toevoegen. Dan is het ook niet erg als jouw kleintje er toch mee gaat lopen.

Veilig online

Veilig betekent niet alleen dat de tablet kan vallen, maar ook dat het veilig is voor jouw kindje om te gebruiken. Zo is een blue light filter wenselijk, zodat het blauwe licht jouw kindje niet schaadt. Maar ook dat je in kan stellen wat jouw kindje wel en niet ziet en bijvoorbeeld ook dat je betaalbeperkingen kan instellen, voor jouw kind per ongeluk een paar duizend euro aan spelletjes uitgeeft.

Andere instellingen

Het is ook wel handig als je ervoor kan zorgen dat jouw kind geen in-app aankopen kan doen of op een andere manier geld kan uitgeven. Dat kan je bij een goede kindertablet allemaal instellen.

Standaard spelletjes en video's

Sommige kindertablets hebben standaard al spelletjes en video's geïnstalleerd, of je krijgt er toegangscodes bij waarmee jij op bepaalde websites spelletjes kan spelen of gebruik kan maken van andere software.

Als je zorgt voor genoeg geheugen, vaak kan je dit makkelijk uitbreiden, dan kan je spelletjes en filmpjes ook gewoon downloaden. In veel gevallen kunnen ze dan ook offline gespeeld worden. Dit kan leuk zijn en alleen ter entertainment, maar je kan ook hele educatieve spelletjes voor kindertablets vinden.

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Dondersteenspeelgoed.nl